Annons

Sören Rieks klar för Malmö FF

Nyheter Malmö FF har gjort klart med den danske offensive mittfältaren Sören Rieks.
Publicerad 12 januari 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
180112 Malmö FF presenterar Sören Rieks som ny spelare den 12 januari 2018 i Malmö.
Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166
180112 Malmö FF presenterar Sören Rieks som ny spelare den 12 januari 2018 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

30-årige Sören Rieks inledde sin karriär i Esbjerg. Sedan dess har spelat för holländska NEC i högsta ligan innan han sommaren 2014 skrev på för IFK Göteborg.

Kontraktet med IFK Göteborg löpte ut vid årsskiftet, och många förväntade sig då att han på nytt skulle söka lyckan i Europa. Men svaret på den frågan blev ett treårskontrakt med Malmö FF.

Annons

– Rent sportsligt är det svårt att hitta något bättre i Skandinavien. Under mina år i Sverige har MFF legat i topp, spelat i Europa och nästan alltid vunnit titlarna. Man har varit lite avundsjuk. Jag hoppas på att kunna fortsätta traditionen av att vinna mästerskap och dessutom nå Champions League, säger Sören Rieks.

– Det är en snabb och stark spelare med mycket energi. Han är farlig framåt, levererar både mål och assists och kan användas på de flesta offensiva positioner. Hans rutin från både Allsvenskan och internationellt spel tror vi att vi kommer att ha stor nytta av, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons