Äntligen gled puckarna in för Tyringe

Sport • Publicerad 14 januari 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Viktor Bemström gjorde Tyringes matchvinnande 3–1-mål i Kungsbackas ishall mot Hanhals. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Tyringe fick sin back Marcus Björk illa skadad i senaste hemmamatchen för en vecka sedan mot Grästorp. Hans allvarliga axelskada gör att han blir borta från spel i minst ett halvår.

Därför har Tyringe lånat in backen Linus Hernström från Hammarö som ligger strax utanför Karlstad. Han är 20 år och har under hösten spelat division 2-hockey med Värmlandsklubben. I går gjorde han sin första match för Tyringe då han bildade backpar med Viktor Bemström.

Tyringe startade denna gång med Emil Hedman i målet. Han svarade för en säker insats och tog 34 av 36 skott.

Den första perioden dominerades av Tyringe som vann skotten med 16-6. De fick chansen att spela fem mot fyra redan efter 32 sekunder då fjolårets Tyringespelare David Stenbacka blev utvisad efter en tripping. Göingelaget hade ytterligare ett par power play som dock inte resulterade i mål. Men det skulle komma två minuter innan den första periodpausen då det var lika många spelare på isen. Som sig bör var det lagkaptenen Viktor Sundström som visade vägen och satte pucken bakom Hanhalsmålvakten Fredrik Bergvik assisterad av Anton Malmberg.

– Killarna jobbade hårt för varandra och jag tycker det var en annan intensitet i anfallsspelet än tidigare, säger Marcus Norell som fick se en härlig andraperiod av sitt Tyringe som under de kommande 20 minuterna skulle näta fyra gånger.

Lagets rutinerade back Mattias Eriksson gjorde 2–0 efter fyra minuter. I mitten av perioden reducerade Hanhals genom Kristoffer Wikner. Men Tyringe svarade blixtsnabbt då Viktor Bemström satte 3–1 sex sekunder senare. Filip Fällman och Viktor Sundström fick assistpoäng.

Minuten senare skulle det även bli 4–1 för Tyringe då Khalid Ibrahim målade på straff. I slutet av perioden fick Tyringe chansen att spela med två man mer på banan. Det utnyttjade man med att göra 5–1 genom Oliver Henriksson som assisterades av Khalid Ibrahim och Johan Lindholm.

Mycket bra att vi tog vara på våra chanser. Det har varit något av vår akilleshäl under säsongen, säger Norell.

– Det kändes samtidigt som att vi hade lite stolpe in.

I den sista perioden inledde Hanhals med att reducera till 2–5 genom Hampus Melén. Men trots att de öste på med massor av skott, som de vann i slutperioden med 19–8, var det aldrig någon fara på taket när det gällde Tyringesegern.

– Vi var riktigt stabila defensivt. Vi gjorde det även utmärkt spelmässigt och åkte skridsko bra. Inställningen hos grabbarna var härlig att se. De hoppade över sargen och kom in och gjorde jobbet.

Segern betydde att Tyringe gick förbi Hanhals i tabellen och ligger precis ovanför kvalstrecket.

– Nu ska vi njuta lite över segern innan vi laddar om inför mötet mot serieledande Tranås hemma på Tyrs Hov på onsdag, säger en nöjd och glad Marcus Norell.