Annons

Birgit Nilsson hyllas i Svenstad

Kultur och Nöje I sommar arrangeras en stor minneskonsert för operasångaren Birgit Nilsson i Svenstad där hon föddes.
Publicerad 16 januari 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Operasångaren Birgit Nillsson skulle ha fyllt 100 år i år. Foto: TT
Operasångaren Birgit Nillsson skulle ha fyllt 100 år i år. Foto: TT

I år är det 100 år sedan Birgit Nilsson föddes på en gård i Svenstad utanför Båstad. Lördag 11 augusti blir det en stor hyllningskonsert, ”Birgit Nilsson 100 år”, i anslutning till Birgit Nilsson Museum i Svenstad.

Medverkar i hyllningskonserten gör Helsingborgs Symfoniorkester under ledning av Patrik Ringborg tillsammans med sångare som sopranerna Malin Byström, Christina Nilsson och Sofia Asplund, mezzosopranen Susanne Resmark, tenoren Joachim Bäckström och barytonen Karl-Magnus Fredriksson - samtliga Birgit Nilsson-stipendiater.

Annons

Medverkar gör också den norska mezzosopranen Adrian Angelico samt ett hundratal korister ur skånska körer.

Regissören och radiomannen Stefan Johansson presenterar ett program baserat på några av Birgit Nilsson paradroller - utdrag ur Giacomo Puccinis ”Tosca”, Richard Strauss ”Rosenkavaljeren” och Richard Wagners ”Tannhäuser”.

Initiativtagare till konserten är Birgit Nilsson Museums ordförande Lars H Ericson. Bengt Hall som är tidigare vd och konstnärlig ledare för Malmö Opera samt ordförande i Birgit Nilsson stipendiefond och Gitte Lindström Harmark, vd för museet, är ansvariga för genomförandet av konserten.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons