Annons

Dolores O’Riordan har avlidit

Personligt Sångerskan blev 46 år gammal.
Personligt • Publicerad 16 januari 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
The Cranberries sångare Dolores O’Riordan är död. 
AP Photo/KEYSTONE/Walter Bieri
The Cranberries sångare Dolores O’Riordan är död. AP Photo/KEYSTONE/Walter Bieri

The Cranberries sångare Dolores O’Riordan har hastigt avlidit, 46 år gammal.

The Cranberris är kända för låtar som Zombie och Linger, och bandet har sålt över 40 miljoner skivor. Gruppen bildades 1989 och tog en paus 2003 för att fortsätta spela ihop 2009.

Annons

Dolores O’Riordan var född på Irland. Hon gav ut två soloskivor, Are you listening? och No baggage. 2014 anslöt hon sig till bandet Jetlag, som senare bytte namn till D.A.R.K.

I ett uttalande till Rolling Stone säger Irlands president Michael Higgins:

– Dolores O’Riordan och The Cranberries hade ett ofantligt inflytande över rock- och popmusik i Irland och internationellt.

Under 2017 gjorde The Cranberries en turné med flera stopp i USA och i Europa, men under våren tvingades de ställa in resten av spelningarna på grund av sångarens hälsoproblem, både på grund av sina ryggproblem och sin bipolära sjukdom.

Sångaren befann sig vid dödsfallet i London, för att spela in. Hon efterlämnar tre barn, som hon hade tillsammans med exmaken Don Burton, som också var Cranberries turnéledare.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons