Annons

HIF-backen om Englandsäventyret: ”Får slåss för sin överlevnad”

Sport • Publicerad 16 januari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
William Andersson i derbyt mot IFK den gångna säsongen. Nu har han nyss kommit hem från provspel i England. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV
William Andersson i derbyt mot IFK den gångna säsongen. Nu har han nyss kommit hem från provspel i England. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Norra Skåne berättade i december att 21-årige HIF:aren William Andersson tillbringade julhelgerna i England för att provträna med olika klubbar. Nu är han hemma igen.

– Jag var iväg en månad. Det gav mig erfarenhet och mycket bra träning. Det är en helt annan fotboll, mycket tjonga och springa och inte så mycket spel. Och det är inte riktigt min fotboll, då föredrar jag den svenska fotbollen med mer spel, säger William.

Annons

Premier League har visserligen blivit en liga med internationell stjärnglans och vacker fotboll – men i de lägre divisionerna är fotbollen klassiskt engelsk.

– Ja, i Premier League är det ju fin fotboll, men i divisionerna under är det inte så. Där får man verkligen slåss för sin överlevnad, säger William.

Ledde provträningarna till något konkret?

– Jag fick erbjudande, men inget som var intressant nog för att flytta.

Vilken nivå handlade det om?

– League two och under.

William konstaterar att det var rätt jobbigt att sitta själv i England när familj och vänner firade jul hemma i Sverige.

– Ja, det var tufft, jag ringde hem ganska mycket. Men det kommer en jul 2018 också, säger William som absolut inte ångrar månaden i England.

– Verkligen inte. Tvärtom, jag hade ångrat mig om jag inte hade gjort den här satsningen. Det gav mig väldigt mycket. Det öppnade dörrar, jag fick mer kontakter och nya vänner.

Eftersom det för tillfället inte är aktuellt för William att flytta till England är frågan naturligtvis:

Annons

Vad händer nu?

– Vi får se, jag väljer att inte svara på det.

William tränar med HIF och HIF-ledningen vill gärna behålla honom. Samtidigt uppmuntrade klubben William när han åkte till England och han är tacksam för stödet.

– Jag har en bra relation med HIF. Just nu tränar jag med HIF, men HIF vill inte stoppa talanger som vill vidare. Vi får se vad som händer, jag vill inte säga något just nu.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons