Annons

Lindgården får kritik

BROBY ”Vi tar alla synpunkter på största allvar”
Östra Göinge • Publicerad 18 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi tar alla synpunkter på största allvar och erbjuder omgående möte och dialog med vederbörande, säger Liselotte Nilsson Klang, verksamhetschef på Lindgården, som i november togs över av företaget Vardaga.

Det handlar bland annat om vård som man menar fungerar dåligt, inget julpyssel, inga julblommor, inget aktivitetsschema på aktuell avdelning, hygienartiklar som tar slut, bara en ordinarie på plats i december, övriga var vikarier, boende som vid ett tillfälle låg och skrek om hjälp på sina rum då det bara fanns en undersköterska på två avdelningar och lukt av urin.

Annons

Klagomål har bland annat handlat om lukt av urin, inget toapapper på en toalett, ny personal utan bredvidgång uppgiven personal.

Liselotte Nilsson Klang säger att de är medvetna om situationen

– När vi tog över fanns nio vakanta tjänster. Nu har vi rekryterat personal och det fattas bara en som kommer den 6 februari. Lukten av urin tog vi itu med omgående.

– Bredvidgång har vi alltid, toapapper finns och vi har anställt en aktivitetsansvarig.

– Vi tar klagomål på största allvar. Så fort vi får in klagomål läggs det in i ett kvalitetsledningssystem för åtgärd. Det viktigaste för oss är att få igång en dialog och ett möte med de som har synpunkter.

Senast den 22 januari ska företaget komma in med skriftliga synpunkter och åtgärdsförslag.

– Kommunen har tillsynsansvaret och vi har också en dialog med verksamhetsansvariga, säger Kerstin Wanstadius, enhetschef i Östra Göinge kommun.

Är det ovanligt många klagomål nu?

– Nej, det kan man inte säga. Det var värre när Attendo tog över.

Maja Ögren Andersson

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons