Annons

Nu kan Dante Zia bli nästa mästerkock

Kultur och Nöje På torsdagskvällen togs de 12 finalisterna i årets omgång av Sveriges Mästerkock ut. Dante Zia från Svedala blev en av dem.
Publicerad 18 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Torsdagens program bjöd på slutkvalet i tävlingen. Under kuporna dolde sig fem strömmingar vilket uppenbarligen inte tillhörde förstahandsvalen för många av deltagarna. Dante Zia kände panik, berättar han i programmet.

Annons

Det är ganska kamratlig stämning då, inte bara konkurrens?

För Dante började matlagningsintresset tidigt. Han berättar att han lagade sin första bearnaisesås när han var tio år och fick sina första kokböcker i samma veva.

Till vardags studerar Dante till civilingenjör men i programmet är han tydlig med att drömmen är att ägna sig åt mat på heltid. Och han ser kopplingar mellan utbildningen och matintresset.

Annons

Så är domens timma slagen. Över trägolvet i Glasklockan i Gävle stegar Dante fram för att möta juryn.

Han hade inte behövt oroa sig.

bild 1/2
Samtliga finalister i Sveriges Mästerkock: Erika Jureskog, Simon Edmark, Lotta Öström, Jakob Af Petersens, Adam Lund, Erik Hammar, Emma Laiti, Yennifer Nunez, Rebecca Andersson, Filippa Järnmarker, Ebba De Flon och Dante Zia. 
Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Dante Zia från Svedala gick vidare till när de 12 finalisterna togs fram i torsdagskvällens avsnitt av Sveriges Mästerkock. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Samtliga finalister i Sveriges Mästerkock: Erika Jureskog, Simon Edmark, Lotta Öström, Jakob Af Petersens, Adam Lund, Erik Hammar, Emma Laiti, Yennifer Nunez, Rebecca Andersson, Filippa Järnmarker, Ebba De Flon och Dante Zia. 
Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Dante Zia från Svedala gick vidare till när de 12 finalisterna togs fram i torsdagskvällens avsnitt av Sveriges Mästerkock. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Fakta:

Samtliga medverkande i Sveriges Mästerkock 2018:

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons