Annons

Franska hörs inte alls på skolan

Hässleholm Tyska och spanska glosor tragglas flitigt av eleverna i klass sex på Thorén Framtid. Men franska hörs inte alls, eftersom det inte fanns tillräckligt många som valde språket.
Hässleholm • Publicerad 25 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Linda Andres undervisar i engelska och svenska och har fått ta över några elever som hoppat av sina val av moderna språk.

– Dessa elever läser svenska och engelska under de timmar som de skulle läst spanska, eller tyska, säger Linda Andres.

Annons

Eleverna i hennes klass tycker att språk är både viktigt och kul att lära sig.

Elsa Enetjärn hade franska som första val. Men det fanns inga andra i klassen som valde franska och då fick det bli tyska istället, som är hennes andra val.

– Min pappa har kompisar i Tyskland och har bott i Österrike. Han tyckte att jag skulle välja tyska, som jag tycker är ganska lätt. Det är faktiskt jätteroligt och jag tänker fortsätta läsa språket, säger Elsa.

Isak Persson läser spanska.

– Jag har velat läsa språket ända sedan jag gick på dagis. Jag har varit i Spanien och har släkt där och språket är ganska lätt att lära sig.

Alla elever i klassen tycker det är viktigt att kunna flera språk.

– Man kan prata med människor och då lär man känna fler, menar Denise Holgersson, som först valde spanska men upptäckte att det inte var ett språk hon ville lära sig. Nu har hon valt att fördjupa sig i svenska och engelska istället.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons