Annons

Första blå måndagen succé

HÄSSLEHOLM Soppa, sällskap och något man sett fram emot – eller inte har en aning om – på scen. Där har ni receptet för Blå måndag-konceptet som igår inleddes i blå salongen.
Hässleholm • Publicerad 30 januari 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Ett alldeles utmärkt sätt att tillbringa måndagskvällen på, tyckte Gun Augustsson och Siv Nilsson, som inte missade en enda gång under hösten och nu tänker fortsätta traditionen.

– Ibland har det varit jättemycket folk, ja till och med utsålt, säger Gun och Siv inflikar att det beror mycket på vem som ska uppträda.

Annons

– Någon gång har vi inte haft en aning om vem personen är och det är jättebra!

– Ja, det är det som är roligt. Man går alldeles för ofta på det man är van vid. Jag hade ju aldrig lyssnat på harpa när vi var här, säger Gun och får Sivs medhåll.

– Inte jag heller!

Upplägget är följande: mustig soppa i kulturkaféet ARTons regi med servering inne i den omgjorda blå salongen, som pryds med bord och förses med mysbelysning; därefter konsert.

Denna gång blev Oscar Danielson en nyhet för damerna. Från scenen bjöd han på lika delar tankar och funderingar som musik.

Nästa gång äger rum den 26 februari och då slår sig Sven Kristersson ned vid pianot. Den 26 mars kommer Cosmetisk Heesvijk och den 23 april uppträder Evelyn Jons.

bild 1/3
Senare underhöll Oscar Danielson med text och musik.
I entréhallen ringlade sig kön lång till smarrig sötpotatissoppa med rostade solrosfrön.Foto: Kristina Höjendal
Gun Augustsson och Siv Nilsson missar aldrig en blå måndag. Foto: Kristina Höjendal
Senare underhöll Oscar Danielson med text och musik.
I entréhallen ringlade sig kön lång till smarrig sötpotatissoppa med rostade solrosfrön.Foto: Kristina Höjendal
Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons