Annons

Stark SM-start för Olsson och Jönsson

Sport • Publicerad 2 februari 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Anton Olsson hamnade i underläge med 0–3 när han fastnade med armen och åkte med på en rullning.

– Jag slarvade i början men tog igen det i andra perioden. Jag slog en fyra på livtag och puttade ut honom, berättar Olsson som i nästa omgång ställs mot rutinerade Christoffer Nilsson som har rötterna i Broby.

Annons

Ores Lukas Ahlgren stötte på tufft motstånd i 72-kilosklassens första omgången i form av Daniel Soini, AIK, och det blev också förlust med 0–6. Men Ahlgren kom igen och slog därefter Örgrytes Emil Svensson på teknisk överlägsenhet.

Klubbkamraten Oscar Svensson förlorade på poäng (1–6) mot Norrköpings Albin Frid i 97-kilosklassen.

Ores Olivia Borglin gick upp på mattan i 57-kilosklassen där det blev en inledande fallförlust mot Szilvia Peter, Klippan.

– Det känns bra trots att vi inte har toppat inför SM. Fokuset ligger ju på JSM. Alla fyra från BK Ore har bra chans på bronsmedaljer. Själv har jag Alexander Jersgren som det stora hindret för en finalplats, summerar Anton Olsson.

Hästveda BK:s Abulfazel Hashimy började bra, det blev fallseger mot Uppsala Yusef Najafi i 55-kilosklassen. Men i andra omgången gick Hästvedas medaljhopp på pumpen. Linus Markusson, Varberg, vann på teknisk överlägsenhet.

Orefostrade Lydia Åkesson, numera Arboga, vann på fall mot IFK Linköpings Moa Ackemark i första omgången av 50-kilosklassen.

Tidigare Orebrottaren Emma Johansson, som från och med årsskiftet representerar Klippan, startade med fallseger mot Skurups Ellen Kirshner i 59 kg.

Förre Tyringebrottaren Jacob Brink inledde med två poängsegrar mot Joseph Rodriguez (5–4), Örgryte, och Efraim Hildén (5–2), Athen, i 77-kilosklassen.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons