Annons

Nu ska bollen rulla för en god sak

Tyringe På söndag möts 24 olika fotbollslag i en turnering i Tyrs hov. Och det är inte vilken turnering som helst. Intäkterna kommer enligt planen att gå till behövande människor i Kosovo.
Hässleholm • Publicerad 10 februari 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Välgörenhetsfotboll arrangeras av Besnik Vilanca och Abedin Ademi.
Välgörenhetsfotboll arrangeras av Besnik Vilanca och Abedin Ademi.

– Den 17 februari är det tioårsminnet av Kosovos självständighet, berättar Besnik Vilanca som är ordförande i Hässleholms fotbollsdomareklubb.

Han konstaterar att turneringen är ett utmärkt sätt att fira självständighetsdagen samtidigt som det görs en god insats för behövande människor. Sist men inte minst är det också en möjlighet för människor att komma samman, träffas och ha kul.

Annons

Tillsammans med Abedin Ademi som är lagledare för U04 i IFK Hässleholm samt ytterligare två personer är Besnik Vilanca på gång att bilda en förening.

För en tid sedan började man träffas för att spela fotboll och på mellan tre och fyra veckor hade fyra personer blivit fyrtio.

– Det är personer från 14 år upp till 50+, berättar Besnik Vilanca. Hit är alla välkomna så länge de följer våra regler.

Besnik Vilanca berättar att man i den blivande föreningen söker en lokal där unga kan träffas. Förhoppningen är att få bort unga från gatorna.

– En lokal borde kommunen kunna hjälpa oss med, säger han.

Men först av allt är det fotbollsturneringen på söndag som gäller. 24 lag är anmälda och de kommer från olika håll i Skåne, Blekinge och Halland.

Både Besnik Vilanca och Abedin Ademi är säkra på att det kommer att bli en rolig turnering och som grädde på moset gör man det för en bra sak.

Överskottet ska göra nytta och planen är att det den här gången ska komma hjälpbehövande i Kosovo till del. Tanken är också att de själva ska förmedla hjälpen.

Turneringen ska om allt går i lås återkomma nästa år och då kan insamlingen gå till något annat gott ändamål.

Entusiasmen glöder när Besnik Vilanca och Abedin Ademi pratar om att få människor att mötas, umgås och naturligtvis spela fotboll.

– Vi kommer att lyckas med det här, tillägger Abedin Ademi. Nu har vi fått bollen i rullning.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons