Annons

Han inspirerade med sitt mod

Personligt Minnesord efter Lorenz Pucher.
Personligt • Publicerad 12 februari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Lorenz Pucher blev 60 år gammal. Foto: JOHAN FUNKE
Lorenz Pucher blev 60 år gammal. Foto: JOHAN FUNKE

n Som tidigare meddelats har Lorenz Pucher, Knäred, avlidit i en ålder av 60 år efter en tids sjukdom. Han lämnar närmast efter sig dottern Isabelle och sonen Per-Lorenz.

H

Annons

Lorenz Pucher var chef för och initiativtagare till Europaforum Hässleholm.

Det började i liten skala för 16 år sedan med ett halvdagsseminarium. Sedan dess har forumet utvecklats för varje år och är nu Sveriges ledande mötesplats för Europafrågor. Förra året lockade evenemanget mer än 850 deltagare till fyra heldagar.

Lorenz ambition var att främja en öppen debatt och minska avståndet mellan medborgare och beslutsfattare. Han ville skapa en plattform där allmänhet, politiker, sakkunniga och opinionsbildare kunde mötas för att diskutera aktuella frågor utifrån ett europeiskt perspektiv. Och så blev det.

Med entusiasm, humor och envishet utvecklade Lorenz Europaforum Hässleholm i riktning mot högt ställda mål.

Tack vare sitt stora nätverk - både i Sverige och internationellt – fick han också Hässleholms kommun att sticka ut på Europakartan genom medverkande EU-kommissionärer, Europaparlamentariker, ministrar, partiledare, ambassadörer och forskare.

Lorenz utmanade vår uppfattning om vad som är möjligt att genomföra, vidgade våra vyer och inspirerade oss med sitt mod och sitt stora engagemang för Europa.

Vi är mycket tacksamma för Lorenz banbrytande arbete med att skapa en arena för EU-frågor i Hässleholm.

Vi för hans idéer och gärning vidare genom att fortsätta utveckla Europaforum Hässleholm till en livfull och viktig mötesplats för samtal om EU och Europa.

Pär Palmgren (M), Lena Wallentheim (S), Douglas Roth (M), Robin Gustavsson (KD), Lars Olsson (C), Bengt Andersson (S)
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons