Annons

Vinslövs HK hoppas behålla sitt flow

Sport • Publicerad 16 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Vinslöv saknar förmodade korsbandsskadade Simon Svensson och David Fridh i kvällens match i Kristianstads Idrottshall.

– David har problem med ett knä och provade att träna i veckan. Men tyvärr så håller han inte för spel. Även Erik Isberg, som satt på bänken senast, och skidsemestrande Kasper Johansson saknas.

Annons

– Däremot så går Adam Karlsson in för fullt medan Benjamin Persson ersätter Johansson. Annars har vi full trupp, säger Cassa.

IF Kristianstad, som är femma i den södra handbollsetten, är kanske inte lika starkt denna säsong som den förra. Men Uffe Larssons gäng brukar alltid vara jobbiga att möta för Vinslöv.

– Det brukar ju alltid bli spännande matcher mellan oss. Viktigt i kväll är att vi jobbar hårt och tar rätt lägen i avslutningarna.

Läget för Cassas Vinslöv såg dyster ut före jul. Men fem segrar på de sista sex matcherna har gjort att det ser bättre ut för VHK.

– Egentligen är det spelmässigt inte så stor skillnad. Vi har tagit bort misstag och står bra bakåt vilket gör att poängen trillar in.

– Senaste matchen mot Backa är ett bra exempel på det. Vi satte försvarsspelet vilket gjorde att vi fick massor med tillfällen att kontra.

I veckan blev det klart att Drott kunde betala sin skuld och spela vidare i serien. Något som också betydde att Vinslöv behåller sin två poäng från matchen i höstas.

– Det var en glädjande nyhet. Det hade varit tråkigt om klubben försvunnet på grund av ekonomiska orsaker.

Drott kommer för övrigt på besök till Vinslöv på fredag då nästa hemmamatch spelas.

– Hade någon sagt det för några år sedan hade ingen trott en, säger Vinslövstränaren.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons