Annons

Missbrukare döms för stöld

BROBY En 37-årig man från Broby stal en mobiltelefon och hörlurar från en butik i Kristianstad. Mannen har ett digert belastningsregister och nu döms han till skyddstillsyn samt vård för sitt narkotikamissbruk.
Östra Göinge • Publicerad 17 februari 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var i september i fjol som mannen gick ut ur en butik i Kristianstad med mobiltelefon och hörlurar som han inte hade betalat för.

Gärningsmannen själv säger att han knappt minns något från händelsen. Anledningen till att han inte minns var, enligt gärningsmannen, att han dagen före brottet hade festat och både druckit alkohol och tagit narkotikaklassade piller.

Annons

Tingsrätten finner det dock utrett att 37-åringen uppsåtligen gått ut med varorna från butiken utan att betala för dem och åtalet anses styrkt.

Mobiltelefonen och hörlurarna har ett värde av 5 268 kronor.

37-åringen förekommer under 17 avsnitt i belastningsregistret och dömdes senast i december 2016 till fängelse i två månader för narkotikabrott I yttrande från Frivården framgår det att mannen har ett narkotikamissbruk.

Han döms av tingsrätten till skyddstillsyn samt att han ska underkasta sig vård för sitt missbruk.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons