Annons

Redan 2012 kläckte han flera trafikidéer

Hässleholm Redan 2012 inkom Göran Göransson, som under många år jobbat med gatuprojektering, med förslag på hur trafiksituationen i centrala Hässleholm skulle kunna göras bättre. Han insåg även tidigt att enkelriktningen av Järnvägsgatan skulle försämra tillgängligheten till Resecentrum.
Hässleholm • Publicerad 17 februari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Göran Göransson pekar upp mot rondellen vid Viaduktsgatan som han tycker skulle bindas ihop med Magasinsgatan. Vägen skulle gå parallellt med den befintliga gång- och cykelbanan.
Göran Göransson pekar upp mot rondellen vid Viaduktsgatan som han tycker skulle bindas ihop med Magasinsgatan. Vägen skulle gå parallellt med den befintliga gång- och cykelbanan.

Det var i samband med att Bertil Nilsson i en krönika i Norra Skåne för sex år sedan uppmanade till tyckande om centrum som Göran Göransson fattade pennan. Efter att under många år ha jobbat med gatuprojektering och trafikarbeten kunde han se en rad olika lösningar framför sig.

Göran Göransson tyckte då till om både Stadsparken, Nytorget, Stortorget och Första Avenyen. Och inte minst hade han åsikter om Järnvägsgatan, Magasinsgatan och Resecentrum, platser som idag får både bilister, taxichaufförer, busschaufförer och cyklister att se rött.

Annons

När trafikplanen för Hässleholms stad presenterades förra året satte han sig också ner för att punkta upp möjliga lösningar för olika delar av stans vägnät. Då hade han också deltagit i en stadsvandring i mars som hölls av planchefen Gertrud Richter.

Att det skulle bli kaos på Järnvägsgatan är inget som förvånar honom. Visserligen kunde även han tänka sig en enkelriktning, men inte olika för olika trafik slag och inte heller att bilar och bussar blandas som nu.

I det yttrande som Göran Göransson gjorde i samband med trafikplanen nämner han även gångtunneln som förbinder Tingshusgatan och Drottninggatan. Den bör enligt Göranssons förslag bli tryggare och ljusare samt göras bredare så att även cykling kan tillåtas.

Annons

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons