Annons

På glid med lagad rutschbana

Hässleholm Äntligen är det full kana i simhallen igen. Lagom till att sportlovet drog igång i går öppnades vattenrutschbanan som varit avstängd i flera år.
Hässleholm • Publicerad 19 februari 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Det har inte varit mycket liv i Qpoolens vattenrutschbana under senare år. I stället har den slingrat sig som en mycket död röd orm i kanten av simhallen.

Eva-Lotta Gustavsson som i augusti i fjol anställdes som ny chef över kommunens badanläggningar kände direkt att något måste göras åt den deppiga och sorgliga rutschbanan.

Annons

– Antingen får man ju ta bort den eller så får man reparera den, konstaterade hon.

Det är med andra ord inte bara simhallsbyggnadens som dragits i långbänk. Rutschbanan har även den varit föremål för en rad av synpunkter. Dyr att renovera och dyr att plocka bort löd analysen.

Men i samband med att Eva-Lotta Gustavsson kom in i organisationen i fjol fick rutschbanefrågan åka ett varv till. Det visade sig då att den vilande attraktionen skulle kunna repareras för en betydligt billigare peng, med hjälp av kommunens egen personal, än vad som tidigare angetts.

I fredags besiktigades rutschbanan och fick godkänt. Idag kunde Elvis Andersson som jobbar i simhallen dra bort lapparna som hittills meddelat att rutschbanan varit avstängd.

Den som fick äran att genomföra premiäråket var den tidigare fritidschefen Eje Johansson. Och en sak var klar, ett bredare leende än hans gick inte att hitta i simhallen denna måndag.

Nu är förhoppningen att både den nyöppnade rutschbanan och den stora uppblåsbara vattenleksaken som ligger mitt i bassängen ska dra familjer till simhallen under sportlovet.

Man hoppas också att rutschbanan ska kunna bryta trenden som visar att besökare överger Qpoolen för andra simhallar.

Både Eva-Lotta Gustavsson och Eje Johansson är överens om att så länge simhallen är igång måste man göra den så trivsam som det går.

– Det ska vara en simhall för alla, säger Eva-Lotta Gustavsson.

bild 1/3
Även rutschbana modell mindre.
Vattenrutschkanan har  invigts i Qpoolen. Eje Johansson premiäråkte.
Eva-Lotta Gustafsson och Eje Johansson hoppas på besöka av många sportlovsledigan barn och unga..
Även rutschbana modell mindre.
Vattenrutschkanan har  invigts i Qpoolen. Eje Johansson premiäråkte.
Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons