Annons

Dubbla EM-guld för Osbyskytt

Sport Osby Jaktskytteklubbs Emil Martinsson
Sport • Publicerad 20 februari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Viltmålsskytten Emil Martinsson utökade sin medaljsamling med två guld på luftvapen-EM i Ungern.
Viltmålsskytten Emil Martinsson utökade sin medaljsamling med två guld på luftvapen-EM i Ungern.

Emil Martinsson är still going strong i svenskt viltmålsskytte. Redan 2010 flaggade 38-åringen, som är bosatt i Hall-Häxåsen utanför Strömsund, att han skulle lägga av.

– Jag hade tänkt det men sedan satsade jag vidare på EM 2012 i Stockholm. Fortsatte över stora VM 2014 och nu kan jag ju inte lägga av då det i höst är VM i Sydkorea. Sedan får jag väl överväga om det är dags att sluta, säger Martinsson som sedan gammalt tävlar för Osby Jaktskytteklubb.

Annons

På tisdagen EM-tävlade Osbyskytten i regelbundna lopp där det i grundomgången blev en andraplats efter unge svensken Jesper Nyberg.

I semifinalen stötte de bägge svenskarna på ryskt motstånd. Martinsson slog ut Vladislav Prianishnikov med 6-2 efter stabilt skytte med 10.7 som bästa skott. För Nyberg blev det seger med 6–3 mot Maxim Stepanov. Finalen vanns sedan av Martinsson med 6–3.

– Ja, där vann den äldste, säger Emil Martinsson som även blev Europamästare i lag.

Där det inte var så mycket snack om var segern skulle hamna då tredje lagmedlemmen Niklas Bergström blev elva i grundomgången

– Vi vann lagtävlingen före Ryssland medan Finland kom trea, säger Martinsson som var mycket nöjd med sin egen och lagets insats.

– Ja, det här var en riktig rivstart på EM.

Martinsson och hans svenska lagkamrater tävlar vidare i morgon då det är mixade lopp som gäller.

Även pistolskytten Emelie Fält från SSK Norra Skåne har tävlat i Györ. Det blev en 47:e plats för henne i kvalet till YOG (Youth Olympic Games) som går senare i år i Buenos Aires.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons