Annons

Skräll i Övik när Rolandz knep finalplats

Kultur och Nöje Precis enligt planerna gick Mariette till final - men Mellon i Övik bjöd också på en skräll. Dansbandet Rolandz med komikern Robert Gustavsson i rollen som Roland Järverup tog nämligen den andra finalbiljetten med sin låt Fuldans.
Publicerad 24 februari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Mariette och Rolandz går vidare till finalen efter Melodifestivalens fjärde deltävling i Fjällräven Center i Örnsköldsvik.
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Mariette och Rolandz går vidare till finalen efter Melodifestivalens fjärde deltävling i Fjällräven Center i Örnsköldsvik. Foto: Fredrik Sandberg / TT

En avsvimmad Roland Järverup bars fram till scenen från green room av studiomannen Henrik von Zweigbergk när resultatet avslöjats.

Men om det var Roland Järverup eller Robert Gustavsson som var helt utslagen av förvåning är svårt att avgöra. Under veckan har Robert Gustavsson konsekvent uppträtt som Roland Järverup och alla intervjuer har gjorts i alias-form. Denna show i showen har varit mindre uppskattad av många journalister, men uppenbarligen gick den hem hos tv-tittarna.

Annons

– Jag har aldrig varit så nervös, sa Mariette när David Lindgren ledde henne fram genom publikhavet till scenen för att sjunga sin finallåt For you, skriven av skånske låtskrivaren Jörgen Elofsson.

Årets Melodifestival har fått en hel del kritik bland annat för dåliga manus. När SVT-reportern Ann Britt Ryd Pettersson inför lördagens sändning frågade schlagergeneralen Christer Björkman i SVT:s uppsnack hur han såg på detta blev svaret att kritik, det får man räkna med när man gör ett program som riktar sig till alla.

– Men när man går över gränsen och det nästan blir mobbning är det inte ok. Tonläget får inte bli för högt, sa Christer Björkman.

David Lindgren passade också på att dra en lans för tolerans och vidsynthet i inledningen av programmet.

Årets Mello har haft fokus på underhållning, men kanske har detta inte gått hem så bra som man hoppats. Av de tidigare delfinalerna har enbart en – den första – legat över tremiljonersstrecket. Andra och tredje har hamnat under och det är första gången på många år det ser ut så. Återstår att se om fjärde deltävlingen hämtar upp publiksiffran eller inte.

Fakta:

Till final

Yvonne Erlandsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons