Annons

Urspårning på bangården

Malmö Ett Öresundsståg spårade under natten ur på samma ställe där ett X2000-tåg körde på en personbil för en vecka sedan.
Malmö • Publicerad 27 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var under natten till tisdagen som ett Öresundståg spårade ur inne på bangården i Malmö och körde in i en stolpe. Olyckan inträffade, enligt uppgifter till Skånskan, på exakt samma plats där en personbil, framförd av en anställd på bangården, blev påkörd av ett X2000-tåg vid sjutiden på morgonen förra tisdagen.

[contentcards url="http://www.skd.se/2018/02/20/tag-krockade-med-bil-pa-bangarden/" one_line="true"]

Annons

Olyckan inträffade i samband med växling inne på den slutna delen av bangården vid lokstallarna och det fanns inte några passagerare på tåget. Ingen ska heller ha blivit skadad vid urspårningen.

– Det har inträffat inne på godsbangården så det är inget som påverkar några privatpersoner, säger Alexandra Elias på Trafikverkets presstjänst.

I och med att tåget kört in i en kontaktledningsstolpe har spåret bredvid blivit strömlöst. Enligt Trafikverket har urspårningen inget samband med förra veckans olycka.

– Skulle det misstänkas vara någon typ av skada på rälsen så stoppar vi omgående trafiken för att se om situationen kräver åtgärder. Vi tummar aldrig på säkerheten så det ska inte kunna ske en olycka på grund av skada på spåren, säger Alexandra Elias.

Enligt Skånetrafikens presstjänst har olyckan ingen trafikpåverkan.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons