Annons

Körde 126 km/tim på 80-väg

Hässleholm En man i 30-års åldern döms till 4 750 kronor i böter för olovlig körning och hastighetsöverträdelse.
Hässleholm • Publicerad 8 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En man i 30-års åldern döms till 4 750 kronor i böter för olovlig körning och hastighetsöverträdelse.

En polispatrull mötte mannen. som körde en personbil, på länsväg 117 i riktning mot Bjärnum. Poliserna vände om och följde efter bilen som framfördes i mycket hög hastighet. Enligt vad polisen kunde mäta kördes bilen i uppemot 140 km/tim.

Annons

Tillfälligt tappade poliserna bilen ur sikte men återfann den sedan i Vittsjö, där förarens körkort omhändertogs och denne informerades om att han inte längre fick köra bil.

Men bara två veckor senare stoppades mannen på länsväg 117 i Vankiva, körandes bil utan ett körkort. Enligt mannen ska han inte ha förstått att han inte fick köra bil efter att ha blivit stoppad efter fortkörningen.

Enligt tingsrätten borde mannen ha förstått att hans körkort var omhändertaget och att han därför inte fick framföra bil.

Mannen döms för hastighetsöverträdelsen till bot på 4 000 kronor och dagsböter för den olovlig körningen till 30 dagsböter á 25 kronor.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons