Programenlig OIK-seger – nu väntar ödesmatch

Sport • Publicerad 16 mars 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Erik Jönsson gjorde 4-1 i powerplay för Osby i den andra perioden. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

OIK-tränaren fick se sitt manskap komma ut till första nedsläpp med viss anspänning.

Osby tog ett visst grepp om matchen från start. Flyttade ofta ner spelet i anfallszon men hade det svårt att komma in framför mål då gästande Åseda försvarade sig bra. De gick dock bort sig efter lite drygt nio minuter då Alexander Lodin kunde trampa in framför mål och slå in 1–0 bakom Felix Carlberg.

Åseda, som efter halva serien ligger sist, satsade på kontringar och var inte rädda för att skicka upp spelare högt i banan när tillfälle gavs. En sådan kontring gav också 1–1 sen Liam Pettersson varit sist på pucken när gästerna kom i ett två mot ett läge, det var Max Lyrén som hittade in med den passningen.

Åseda tröttnade något i mittenakten vilket gjorde att Osby kunde gå ifrån målmässigt. Anton Erlandsson fick fritt läge att lyfta in 3–1 och Erik Jönsson fyllde på med 4–1 innan perioden var över.