3–3 för Röke i Oskarshamn

Sport • Publicerad 17 mars 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Emelie Perssons Röke spelade 3-3 mot Craftstaden och skaffade sig ett bra utgångsläge i det allsvenska kvalet. Returen spelas om en vecka i Qpoolen. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Röke hamnade i underläge på den ovana och svårbemästrade parketten i Oskarshamns Sporthall.

Thilda Similä gjorde både 1–0 och 2–0 i den första perioden.

Men det var ingenting som stressade Röke.

– Det var två riktiga skitmål. Ingen kände att det var någon ko på isen utan vi malde bara på, säger Rickard Träff.

Reduceringen kom före periodpausen. Röke ställde om och Marika Bengtsson la upp bollen i mitten där Anna Gunnarsson gick på skott. Målvakten räddade men Cajsa Engdahl satte returen.

Halvvägs in i den andra perioden kvitterade Hanna Simonsson när hon efter en ny omställning fick öppet mål.

Röke tog ledningen en dryg minut senare efter ett frislag. Målskytt: Matilda Persson.

– Vi var totalt dominanta i den andra perioden och vann skotten med 10–1.

Craftstaden gjorde tredje periodens enda mål – vilket betydde 3–3.

– Alla tre femmorna spelade riktigt bra innebandy. Det var en jättestor omställning att spela på parkett, bollen rullar inte utan glider och vobblar.

Rickard Träff ser fram emot returen på söndag om en vecka med tillförsikt.

– Då är vi tillbaka i Qpoolen. Vi har en go känsla.