Annons

Jenny Wegner vann i München

Sport Det blev svensk seger
Sport • Publicerad 18 mars 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Jenny Wegner – totalsegrare på Europatouren.
Jenny Wegner – totalsegrare på Europatouren.

De bägge systrarna Cajsa och Jenny Wegner tog sig bägge till finalspelet i världstourtävlingen Euro Challenge. Cajsa vann till och med lördagens kval med 1563 pinnar. Jenny slog då 1510 poäng vilket gav en viktig elfteplats. Det betydde att både hon och Cajsa gick direkt till finalsteg 2.

I det andra finalsteget, där det var 28 bowlare som spelade sex serier, så var Jenny Wegner den enda svensk som gick vidare. Cajsa var en av de svenskar som åkte ut då hon hamnade på 28:e plats.

Annons

Finalen fortsatte med round robin i sju serier När de var spelade skulle det visa sig att amerikanskan Antony Simonsen var etta på stegen. Jenny Wegner samt thailändaren Yannaphon Larp-Apharat fick göra upp om den andra finalplatsen.

I första stegfinalmatchen kunde Jenny Wegner vinna mot Yannaphon Larp-Apharat med siffrorna 233-214.

Finalen mot amerikanska PBA-proffset Antony Simonsen blev en jämn historia. Jenny kunde till slut stå som segrare med 219-213 och därmed hämta hem segerchecken på 11500 euro.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons