Annons

Högsta domstolen avslår pappans överklagan

Skåne/Kristianstad Domen mot den 23-åriga pappa som nyligen dömdes till flera års fängelse för synnerligen grov misshandel av sin baby står fast, meddelar Högsta domstolen.
Publicerad 20 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Högsta domstolen kommer inte att pröva det uppmärksammade spädbarnsmålet, där två föräldrar åtalades misstänkta för att ha tagit livet av sin dotter, meddelade domstolen på måndagen.

Det var i september som det fyra veckor gamla barnet avled på sjukhuset i Kristianstad. Detta på grund av ett stort antal frakturer och blåmärken på kroppen. Efter händelsen häktades föräldrarna, misstänkta för att ha misshandlat barnet till döds.

Annons

I februari dömdes pappan till fyra års fängelse för synnerligen grov misshandel av sitt barn i hovrätten, efter att först ha friats i tingsrätten. Han friades dock från åtalspunkten vållande till annans död. Åtalet mot mamman ogillades helt.

Den 13 mars kom beskedet att pappan överklagade hovrättens dom till Högsta domstolen. Men hovrättens dom mot pappan står fast, Högsta domstolen ger inte målet prövningstillstånd.

Beslutet går inte att överklaga.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons