Annons

Jazz på högsta nivå avslutar vårsäsongen

Publicerad 22 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Hässleholms jazzklubb har genom åren enträget jobbat med sina jazzkvällar och nu har de kommit till en nivå där många hör av sig för att de vill komma och spela i Hässleholm.

– Tycker det tyder på att vi nog har ett gott renommé, och det gör det betydligt lättare för oss att boka, säger Jan-Ole Engkvist som är ordförande i Hässleholms jazzklubb.

Annons

Han konstaterar att kulturhuset är ett perfekt ställe för dem att vara på, och att det lockar mycket folk till deras konserter.

– I fjol hade vi ett snitt på 95 personer per konsert vilket är väldigt bra. Sen har vi perfekta förutsättningar i kulturhuset med bra tekniker och tillgång till flygeln, och det är helt fantastiskt, säger Jan-Ole Engkvist som ser fram emot resten av jazzvåren med stor tillförsikt.

– Vi har en bra bredd och har haft så hela våren, och det som är kvar är riktigt högkvalitativt vill jag säga.

Det som närmast står på programmet är Karin Hammar Fab 4 som kommer till Blå salongen i Hässleholm Kulturhus tisdagen den 4 april.

Trombonisten Karin Hammar är en erkänd stjärna internationellt och har gjort inspelningar med en rad etablerade jazzstjärnor. Hennes senaste projekt är Karin Hammar Fab 4 som hon startade 2014 och i februari 2016 släppte de albumet ”Imprints”.

– Varje säsong försöker vi ha med en internationell stjärna och i år är det Karin Hammar. Hon har spelat här tidigare och är väldigt uppskattad, säger Jan-Ole Engkvist.

Om Karin Hammar redan är en etablerad stjärna så är Ellen Andersson Quartet förhållandevis nya på jazzhimlen. I september 2016 släppte de debutalbumet I’ll be seeing you” som fick kritikerna att höja dem till skyarna.

– Att få hit de här nya stjärnorna är lika viktigt som att de mer etablerade spelar här. Det ska bli väldigt spännande att höra henne, säger Jan-Ole Engkvist om Ellen Andersson Quartet som kommer till Hässleholm den 24 april.

Jazzvåren avslutas sedan den 8 maj med Börge Lindgren Quintet, och det är ytterligare ett bevis på den bredd som Hässleholms jazzklubb bjuder på.

– Det är en helt annan jazzstil med hammondorgel som inte är så vanligt, men vi vet att det är många som vill ha det också, säger Jan-Ole Engkvist som snart även har höstprogrammet klart.

bild 1/2
Karin Hammar Fab 4 kommer till Hässleholm Kulturhus i början av april. Foto: Donovan von Martens
Ellen Andersson är den senaste svenska stjärnan på jazzhimlen, och hon kommer till Hässleholm i april. Foto: Satu Knape
Karin Hammar Fab 4 kommer till Hässleholm Kulturhus i början av april. Foto: Donovan von Martens
Ellen Andersson är den senaste svenska stjärnan på jazzhimlen, och hon kommer till Hässleholm i april. Foto: Satu Knape
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons