Annons

Röke tappar poängmaskin

Sport • Publicerad 23 mars 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Jimmy Malmgren har varit en nyttig spelare för Röke och bidrog med 42 poäng i division ett.                      Foto: Arne Forsell/Arkiv
Jimmy Malmgren har varit en nyttig spelare för Röke och bidrog med 42 poäng i division ett. Foto: Arne Forsell/Arkiv

Jimmy Malmgren svarade för 42 (22+20) poäng i ettan och slutade tvåa i Rökes interna poängliga bakom parhästen Zoltan Veszpremi som prickade in ytterligare två mål. Men nu tackar Malmgren för sig.

– Det är på grund av tiden. Han är tränare för sin grabbs lag i både fotboll och innebandy, bor i Fjälkinge och har inte tid att träna tre gånger i veckan, säger Rickard Träff.

Annons

– Han har gjort det jättebra hos oss och trivts i klubben. Det är ändå kul att han fortsätter spela i Willands, tycker Rökeordföranden.

Jimmy Malmgren har spelat i Willands IBK under större delen av sin innebandykarriär. 2016/2017 var han spelande tränare för Bromölla i division tre innan han lockades att göra en nysatsning i ettan med Röke där han också spelade 2007.

Vad innebär tappet av Malmgren?

– Konkret att vi måste plocka in en potentiell poängspelare. Nu kommer ju Jocke (Larsson) tillbaka men vi behöver fortfarande fylla på med lite bredd. Vi jobbar på, målsättningen är att vi ska uppåt.

Är det fler spelare som har aviserat att de kommer att lämna?

– Nej, det är ingen som har deklarerat något sånt, sedan har vi några vars kontrakt går ut. Men i stort sett är hela truppen kontrakterad för nästa säsong.

Nya spelare på väg in?

– Vi har tentaklerna ute. Temat är yngre killar som vill satsa uppåt och vi kollar i närområdet; Emmaljunga, Lönsboda, Perstorp, Frosta och Örkelljunga. Det finns intressanta killar i de här lagen men det ska vara spelare som går in och gör skillnad. Vi försöker ha ett nära samarbete med klubbarna och kommer inte att dränera några lag.

När kan ni ha en ny tränare klar?

– Vi diskuterar med tre olika alternativ. Ambitionen är att det ska vara klart om en eller två veckor.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons