IFK imponerade i nederlag

Sport Gustaf Lindroth missar premiären med en bristning i baksidan av låret.
Sport • Publicerad 30 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Ett par ögonblick av okoncentration fällde IFK i en annars lovande sista träningsmatch.

De gulsvarta började bra och efter bara nio minuter snubblade Tommy Filipovic in en strumprullare, frispelad av Philip Bengtsson.

Ett mål som lär glädja många IFK:are. Den notoriske måltjuven hade en jobbig fjorårssäsong men har tidigare visat att han kan vara dödlig i tvåan.

Det blev ändå ingen seger för IFK Hässleholm som släppte in två försmädliga mål. Med några minuter kvar av första halvlek kom kvitteringen på ett löst skruvat skott nere i Alexander Nilssons bortre burgavel. Skottet var inte otagbart men Nilsson fick ingen hjälp av ett okarakteristiskt stillastående försvar.

I den 82:a minuten kom också 1–2 när ett bolltapp utanför straffområdet blev ödesdigert. Både Joel Andersson och Alexander Nilsson tvekade sedan och i stället kom en Hittarpsfot först på bollen.

– Det är trist att vi låter dem komma igenom centralt, säger IFK-tränaren Daniel Nilsson.

På det stora hela stod IFK för en bra match men det finns lite att jobba på i båda ändar. Anfallstrion Filip Ranmo–Tommy Filipovic–Mike Andrew presterade få riktigt farliga avslut och bakåt skar sig då och då samarbetet mellan Danny Gunnarsson och Egzon Ademi, för dagen vänster mittback.

Just Ademi visade sig vara en habil mittförsvarare och skötte sig väl på en ovan position.

– Han gör det väldig bra som mittback, säger Daniel Nilsson.

Ademi kan komma att ge Simon Henningsson, Lamin Bojang och Isak Olsson en match om platsen bredvid Linus Svensson.

– Simon har överansträngt sig och måste hålla någon vecka med fotbollen, förklarar Nilsson och fortsätter:

– Isak fick en liten känning under gårdagen.

Förutom Henningsson och Olsson saknades också den sjuke Abelto Ikose.

Filip Thurn var däremot på plats och fick hoppa in en kvart i slutet.

– Thurn tillhör oss och kommer att vara tillgänglig för spel, avslöjar Nilsson.

Patrick Osiako gjorde sin säsongsdebut men klev av efter bara 25 minuter med en ögonskada efter att ha fått en hand i ansiktet. Skadad blev också Gustaf Lindroth. Den kreative vänsterfoten gick ut i slutet med en bristning i baksidan av låret – och säsongspremiären är troligen körd.

Hur premiärelvan kommer att se ut mot Lindsdal är ännu okänt och Daniel Nilsson håller allt öppet.

– Det här är fortfarande träningsmatch och det är ett par spelare som har chansen att slå sig in i laget.

bild 1/2
Tommy Filipovic blev ensam målskytt för IFK. Foto: Stefan Sandström.
Patrick Osiako debuterade för säsongen men hann bara spela drygt 20 minuter innan han tvingades utgå med en ögonskada. Foto: Stefan Sandström