Röke har slagläge inför kvalreturen

Sport • Publicerad 30 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Matchen inför 567 åskådare i Qpoolen blev en dramatisk sådan med minst två ansikten.

– Jo, det kan man väl verkligen säga, förklarade Röketränaren Rickard Träff.

Träffs lag tog också ett kompakt grepp om matchen redan från start. Ett ungt Pixbolag lyckades inte få igång något springspel utan Röke hade bollen och skapade chanser. Redan efter 2.24 gjorde Marika Bengtsson ett ”Foppa-pass” bakom kassen och friställde Lisa Kringstad till ledningsmålet.

Efter flera bra chanser kom sedan 2–0 med klockan på 13.35. Nu var det Ida Frostensson som tog vara på en retur från lagkamraten Hanna Simonssons skott.

Rökes försvarsspel var i detta läge också helt kompakt med målvakten Emelie Persson som säker sista utpost.

Hemmalaget fick ett 3–0-mål avblåst i början av andra perioden innan Klara Jansson verkligen gjorde trean och man satt sedan och väntade på att Röke skulle öka på sin målskörd ytterligare.

Efter 13.36 anföll dock Pixbo och skottet från Amanda Borg gick i en märklig båge via Rökespelare och droppade in bakom Emelie Persson.

– Ett riktigt otursmål men innebandy är ju små marginaler, förklarade Rickard Träff.

Bara 1.40 senare kom också 3–2 på ännu ett strulmål där bollen gick via Rökespelare och in.

Nu tappade hemmalaget snabbt både initiativ och energi till Pixbo som blev vassare och vassare. Speciellt sedan Röke misslyckats med att utnyttja nästan en minut i spel fem mot tre.

Istället kvitterade gästerna 3.13 in i sista perioden genom Izabella Fernqvist och matchen var totalt öppen.

Men liksom i segermatchen senast mot Craftstaden trädde Hanna Simonsson in i handlingarna. Mitt i slutperioden drog hon sig in framför Ida Samuelsson i Pixbomålet och via en backhand gjorde hon segermålet 4–3. Energiflödet åkte nu ännu en gång över till Röke som faktiskt kunde gjort fler mål under slutminuterna.

– Starkt ändå av oss att komma igen och göra det fjärde målet, menade Rickard Träff som känner sig optimistisk inför returmötet i Mölnlycke om en vecka.

– Gör vi bara jobbet skall vi klara av det här vilket jag tycker att dagens match visar.

Långfredagens matchutveckling gjorde att Träff ändrade friskt i formationerna i sitt lag. Marika Bengtsson spelade exempelvis både forward och back.

Lagkaptenen Andrea Zalas var en klippa i försvaret och framåt – men även i boxplay – var Hanna Simonsson bäst på plan.

Poängdrottningen Frida Gustavsson har det tungt effektivitetsmässigt men det är förstås ingen fara så länge hon i alla fall skapar chanserna

bild 1/5
Ännu en gång var det välfyllda läktare på innebandy i Qpoolen. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Hanna Simonsson avgjorde kvalmatchen i Qpoolen. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Rökekaptenen Andrea Zalas var en klippa i försvaret. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Målvakten Emelie Persson var som vanligt en stark sista utpost. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Backen Ida Frostensson sköt 2–0 i Qpoolen. Foto: STEFAN SANDSTRÖM