Annons

Fartyg varnas för ryskt artilleri

Östersjön På onsdag inleder Ryssland en omfattande krigsövning i Östersjön. På måndag kommer Sjöfartsverket att gå ut med en varning om rysk artillerield, skriver Aftonbladet.
Publicerad 31 mars 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

I tisdags kontaktade Ryssland svenska myndigheter och meddelade att Sverige måste vidta ett antal åtgärder med anledning av landets militärövning  i nästa vecka.

Svenskarna ombads att stänga av delar av svenskt luftrum utanför Blekinge, eftersom Ryssland planerar att utföra rakettester i området.

Annons

– Det är ovanligt, men det strider inte emot regelverket. Vi får återkomma efter övningen när vi vet hur det ser ut, säger försvarsminister Peter Hultqvist till Aftonbladet.

På grund av ryssarnas aktiviteter så kommer fyra områden att spärras av i Östersjön. Militärövningen påverkar även flygtrafiken, med förseningar som följd.

På måndag kommer det svenska Sjöfartsverket att gå ut med en navigationsvarning för Östersjön.

Vad för slags vapensystem som Ryssland planerar att avfyra är ännu inte känt.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons