Glömskt Vittsjö kryssade

Sport ”Jag förväntade mig mer”, säger Matt Ross.
Sport • Publicerad 2 april 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Osinachi Ohale stod i händelsernas centrum på Österås konstgräs.

När hon nickade över på en hörna efter fyra minuter av matchen hade hon halvlekens bästa målchans för Vittsjö och i andra halvlek orsakade hon båda målen.

Det var Kalmarkamraterna som fick första målet när Ohale sjabblade med bollen i mittförsvaret. Det ledde till friläge och efter att Shannon Lynn hade lämnat retur tog Kalmar ledningen på sitt första riktiga läge.

Bara fem minuter senare revanscherade sig Ohale när hon nickade in en hörna. Tove Enblom i Kalmarmålet var inte helt med på noterna.

– Jag förväntade mig lite mer från den här matchen men vi rör oss i rätt riktning, säger Matt Ross och fortsätter:

– Jag var mer nöjd de sista 25 minuterna men vårt beslutsfattande var inte vad det borde vara.

Över huvud taget var det mycket onödiga bolltapp från ett stundom lojt Vittsjö. Det fysiska bortalaget lyckades stressa Vittsjö mer än väntat.

– Detta var veckans tredje match och tjejerna fick tre dagar ledigt inför den här matchen. Det tycker jag märktes, säger Ross.

Emmi Alanen har en bristning i vaden och vilade därför. Hon skadade sig för någon vecka sedan och premiären skall inte vara i fara.

– Vi är bara väldigt försiktiga. Hon kunde spelat i dag men vi tyckte det var bättre att ge henne några extra dagar, säger Matt Ross.

På mitten fick i stället nyförvärven Kajsa Lind (Glimåkra) och Michelle de Jongh (KIF Örebro) spela bredvid Johanna Andersson.

Förstatouchen satt inte alltid men Lind visade ändå upp potential.

– Kajsa blir starkare och starkare för varje vecka. Hon har verkligen imponerat, hon har redan överträffat förväntningarna och vi ser att hon fortfarande kan bli bättre, säger tränare Ross.

bild 1/2
Osinachi Ohale har nickat in kvitteringen till 1–1 för Vittsjö. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Lorina White hoppade in i pausen och visade upp fina offensiva takter från sin högerbacksposition. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM