HIF besegrade enkelt väldigt svagt Gnosjö

Sport Grandéns gäng bjöd på uselt motstånd.
Sport • Publicerad 2 april 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var inte mycket som gick rätt för HIF-bekantingen Robert Grandéns Gnosjö.

Det tog bara sju minuter innan Joel Wedenell gjorde 1–0 på ett fint inlägg från Joel Svensson och två minuter senare utökade nyförvärvet Harley Willard på en frispark slagen inne vid målvaktens stolpe.

Efter 17 minuter dödade Joel Wedenell matchen helt med 3–0 och en kvart senare kom också 4–0, ett dråpligt självmål på en hörna.

Det kunde blivit ännu fler mål i första halvlek. Joel Wedenell bombade upp ett skott i ribban och Willard tog sig förbi målvakten men sköt ett skott som räddades på mållinjen av en Gnosjöback.

– Det var en tuff match mot Kristianstad i fredags och vi visste att det skulle bli mer anfallsspel i dag, säger Dan Olofsson.

I andra halvlek bytte HIF in alla avbytare och Gnosjö fick två tröstmål innan Niazi Smail gjorde 5–2 efter en soloprestation.

Glädjande för HIF var att både Eric Svensson och Emil Szymanski var tillbaka från skadebekymmer. Dessutom fick Mattias Andersson spela tio minuter på slutet, hans första inhopp sedan knäskadan förra sommaren.

– Han behöver känna på matchspel. Det var kul att se honom på banan igen även om matchen var rätt avslagen när han kom in igen, säger Olofsson.

Jonas Osberg och Johannes Ljungbäck stod varsin halvlek. Det blev en tuff start för Ljungbäck som släppte in första målet efter mindre än en minut.

– Det är lite synd att det blir så för Johannes, han har gjort det jättebra under våren. Vi får se hur det blir nu, det är ett angenämt problem att ha, säger Dan Olofsson.

Det bör nämnas att matchen fick spelas på den konstgräsplanen med för små mått – den med normerad storlek var upptagen av Mala–Nävlinge!

– Vi försökte flytta på matchen men fick totalt nej av kommunen. Jag har svårt att förstå det, säger Olofsson.

bild 1/2
Hässleholms IF:s mittback Eric Svensson stannar kvar i båset då han nästa år blir assisterande tränare till Niclas Lindeqvist. Foto: Stefan Sandström/ARKIV
Skyttekungen Joel Wedenell gjorde målet som betydde en poäng för HIF i premiären. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV