Annons

Ett skadefritt HIF kan fajtas i toppen

Sport Burim Rexhepi gör allt han kan för att plocka ner förväntningarna på HIF. Trots att laget var så nära att gå upp i fjol är det inte rättvist att stämpla HIF som seriefavorit i år, menar han.
Sport • Publicerad 5 april 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Är Burim bara onödigt försiktig? Nja, en titt på HIF-truppen visar att han förmodligen har en poäng. Harley Willard har sett intressant ut på försäsongen och kan nog fylla luckan efter Gaz, men i övrigt är det tunt med nyförvärv. William Andersson har exempelvis inte ersatts.

Annons

1. Är truppen tillräckligt bred?

2. Kan det rutinerade gardet lägga i ”serieväxeln” efter en halvknackig försäsong?

3. Kan mittbackarna hålla sig hela?

4. Är det optimalt att ersätta Jonas Osberg med – Jonas Osberg?

5. Är HIF för beroende av Joel Wedenell?

Annons

Ni ser, det finns en del frågetecken. Om HIF klarar sig hyfsat från skador är jag dock övertygad om att Di Gröne är med och fajtas i toppen. Ett friskt HIF är lika bra som fjolårsupplagan och laget har en spets som är guld värd. Håller sig stommen hel kan dessutom talangerna slussas in i lagom takt och växa till sig i en bra omgivning.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons