Annons

Rasar mot försäljning av smuggelcigaretter

Östra Göinge • Publicerad 6 april 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Rolf Paimensalo. ARKIVBILD
Rolf Paimensalo. ARKIVBILD

Det är en upprörd Rolf Paimensalo som berättar om den senaste tobakstillsynen i Östra Göinge. Två butiker i Knislinge och en butik i Broby kontrollerades av polisen tillsammans med skattemyndigheten och resultatet var nedslående, konstaterar Paimensalo.

– Butiker i Knislinge säljer olagliga cigaretter – trots att de vid en tillsyn för bara några månader sedan blev ertappade med att sälja olagliga cigaretter. Tyvärr, det är jättetrist att de inte lär sig, de måste ju följa lagar och regler, säger Paimensalo.

Annons

En polisanmälan upprättades och det finns misstanke om brott (olaglig befattning med smuggelgods och punktskattepliktiga varor).

Dessutom påträffades i den ena butiken varor som enligt Paimensalo ”riktar sig mot narkotikabruk”.

– Narkotika påträffades inte, men väl de här varorna, varor som har bilder på cannabisplantor på sig.

– Som kommunpolis tycker jag naturligtvis att det är helt opassande att sälja den här typen av varor, det är jättetråkigt.

Paimensalo poängterar att polisen i samarbete med andra aktörer i samhället kommer att intensifiera arbetet mot olaglig försäljning av cigaretter i kommunen.

– Ja, det kommer att bli fler kontroller, det här är inte acceptabelt, säger Paimensalo.

Han ser gärna att allmänheten också hör av sig med tips och vittnesmål.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons