Annons

Tobias Lindhe är tillbaka vid Lönsbodarodret

Sport • Publicerad 16 april 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Tobias Lindhe kommer tillbaka som tränare för Lönsboda IBK:s herrar.
Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Tobias Lindhe kommer tillbaka som tränare för Lönsboda IBK:s herrar. Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Lönsboda IBK, som för ett antal år sedan spelade i division ett och var bästa laget på herrsidan i nordost, slutade sjua i division 2-serien i våras.

Lindhe, som inte tränat laget sedan 2016, hjälpte dock till på coachningssidan redan under de sista veckorna av den innevarande säsongen.

Annons

Detta sedan Mattias Pettersson försvunnit till Olofström.

– Och det kändes bra så när frågan kom om jag ville ta över igen kändes det bara positivt, tycker Tobias Lindhe som civilt jobbar som lärare på Hasslarödsskolan i Osby.

– Har snart varit där i tio år och trivs väldigt bra med det skoljobbet.

Lindhe var med som tränare under stora delar av Lönsbodaklubbens magiska resa som på bara några år förde klubben från femman till ettan.

Hela tiden som spelande tränare och när han nu åter tar över fortsätter han även som rutinerad spelare i laget.

– Har sagt att jag spelar vidare så länge som kroppen håller, berättar Lindhe som också kommer att få en assisterande tränare vid sin sida.

– Det är viktigt att ha någon till men vem det blir är inte riktigt klart. Sedan är ju också arbetet runt ett innebandylag ett teamarbete på många olika sätt.

Tobias Lindhe är också väldigt nöjd med den ungdomsverksamhet som klubben har och som till stora delar är frukten av de ”stora åren” när innebandyn boostade rejält i samhället.

– Vi plockade upp några ungdomar som fick känna på A-laget i omgångar redan under innevarande säsong och jag kan tänka mig något liknande även nästa, menar Tobias Lindhe som också ändrar en del på försäsongsträningen vilken inleds redan den här veckan.

– Vi kommer först att köra ett gemensamt pass och ett individuellt i veckan för att sedan lägga till ytterligare ett gemensamt pass.

– Dessutom jobbar vi på att få ihop ett slagstarkt lag inför spelet i tvåan och hittills ser det lovande ut, anser den nygamle Lönsbodatränaren.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons