Annons

Joel Persson laddad inför SM-finalspelet

Sport • Publicerad 17 april 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Joel Persson, i mitten av bilden, jublar här efter att han gjort mål mot Malmö Redhawks. Blir det nytt måljubel i kväll då hans Växjö Lakers drar igång finalspelet hemma i Vida Arena mot Skellefteå? FOTO: TT
Joel Persson, i mitten av bilden, jublar här efter att han gjort mål mot Malmö Redhawks. Blir det nytt måljubel i kväll då hans Växjö Lakers drar igång finalspelet hemma i Vida Arena mot Skellefteå? FOTO: TT

För den 24-årige Osbysonen Joel Persson har vägen fram till SSL-spel tagit sin tid. Joel fick sin hockeyfostran i OIK och spelade när han blev lite äldre Kristianstads J18- och J20-lag.

Han debuterade som seniorspelare i KIK:s division 1-lag men var tillbaka i moderklubben Osby 2013-14.

Annons

De två följande säsongerna spelade Joel Persson i Tyringe som han bland annat var med om att föra upp i division 1.

2016-17 var Joel tillbaka i Kristianstad där det blev stor succé de han var ytterst nära att spela upp dem i Hockeyallsvenskan. Under den säsongen svarade KIK-backen för hela 40 poäng vilket fick Växjö Lakers att visa intresse för honom.

I SSL har det blivit dundersuccé för Persson som under sin debutsäsong i SSL svarade för 34 poäng (6 mål och 34 assist).

– Det har verkligen varit en cool resa. Jag har väl egentligen inte reflekterat så mycket om att det gått så bra utan bara hängt med och levat i nuet, säger Växjöbacken.

Efter segern i grundserien så blev det 4-1 i SM-kvartsfinalspelet mot Brynäs som sedan följdes upp med 4–0 mot Malmö Redhawks.

– Vi har spelat riktigt bra i slutspelet med 8–1 i vinster, säger Joel Persson som inte haft några svackor under sin debutsäsong i SSL.

– Det har gått bra hela säsongen då jag hela tiden lyckats hålla en jämn nivå.

Då hans Växjö snabbt städade av Malmö så har det blivit åtta dagars vila inför finalen för Persson och hans Lakers.

– Det är väl både fördelar och nackdelar med ett sådant långt speluppehåll. Bra om man har mycket skador men själv så vill jag egentligen bara spela. Vi får gå in på isen i kväll och trycka på gasen, säger 24-åringen.

Vad säger du om finalmotståndet Skellefteå?

Annons

– Det är ett starkt lag med många skickliga spelare. Speciellt deras förstaline med Oscar Möller, Pär Lindholm och Joakim Lindström är väldigt bra.

Ditt Växjö räknas som favoriter i SM-finalen.

Är det jobbigt?

– Nej, det är något som vi får hantera. Jag tror vi har goda chanser att vinna den här finalserien.

Blir du NHL-proffs till hösten?

– Det vet jag inte utan det är något vi får se. Jag och min agent har sagt att det är något vi får ta efter säsongen, säger Joel Persson.

Växjös stjärnmålvakt Viktor Fasth är inte med i kvällens första finalmatch mot Skellefteå. Fasth föll baklänges och slog bakhuvudet i isen i den fjärde SM-semifinalen mot Malmö

– Skademässigt är det dag för dag. Viktor var på is i en sväng går, i dag gör han annat. I övrigt har vi i princip full trupp, säger Hallam till Smålandsposten.

Viktor Andrén ersätter Fasth med junioren Pontus Eltonius som backup.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons