Annons

Kräver fler praktikplatser

HÄSSLEHOLM Liberalerna vill att kommunens alla verksamheter och bolag standardmässigt börjar tillhandahålla praktikplatser för Hässleholms gymnasieelever.
Hässleholm • Publicerad 18 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Liberalerna vill att kommunens alla verksamheter och bolag standardmässigt börjar tillhandahålla praktikplatser för Hässleholms gymnasieelever. Dessutom att de redovisar och motiverar varför de i dag tar emot eller inte tar emot kommunens gymnasieelever för praktik.

Nu lägger Marie Hult (L) en motion i frågan.

Annons

Hennes förhoppning är att bristen på praktikplatser för eleverna på de praktiska programmen därmed ska minska. Något som vore bra både för deras del och för kommunens:

”För att möta den växande konkurrensen om arbetskraft ska kommunen visa välvilja och intresse för kommande arbetskraft att få inblick i den verksamhet som kommunen bedriver” skriver hon i förslaget.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons