Annons

Positivt besked om att rusta upp vägen

Östra Göinge • Publicerad 26 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En växande pendlingstrafik och ny busslinje har utsatt väg 2121 mellan Glimåkra och Osby för betydande slitage. Det skrev Glimåkra utvecklingsgrupp till Trafikverket tidigare i april.

– Kvaliteten på vägen är nu mycket dålig och spårig och på otaliga ställen är beläggningen mer eller mindre borta. De som dagligen kör sträckan har lärt sig var hål, bulor och dålig beläggning finns och idkar något av ”slalomkörning” som kan äventyra säkerheten för andra trafikanter, stod det i skrivelsen.

Annons

Utvecklingsgruppen skrev vidare att en vägtrumma kollapsade i höstas och underminerade vägbanan. Man avslutade med en fråga: ” Väldigt många undrar nu vad Trafikverket har för planer för vägen framledes?”

Nu har svaret kommit. Trafikverket har tagit upp vägsträckan till prioritering i kommande beläggningsplan 2019-2021.

I avvaktan på att vägen kan få helt ny beläggning ska Trafikverket underhålla de skador som uppstår.

Jörgen Johansson, sekreterare i Glimåkra utvecklingsgrupp, är mycket tillfreds med svaret.

– Det framgår däremot inte när i perioden det kommer att åtgärdas. Vi får leva på hoppet att det blir så snart som möjligt.

Jörgen Johansson är även nöjd med att ha fått svar efter blott en vecka.

– Det är oerhört glädjande att få respons så snabbt. Trafikverket tar det på allvar när problem uppmärksammas. Att man sedan inte alltid får positiva besked är en annan sak.

Andreas Örwall Lovén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons