Annons

Ett sista farväl till Alva Asai

Personligt Minnesord efter Alva Asai.
Personligt • Publicerad 27 april 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Alva Asai i Glimåkra blev 81 år gammal. PRIVAT BILD
Alva Asai i Glimåkra blev 81 år gammal. PRIVAT BILD

Som tidigare meddelats har Alva Asai i Glimåkra avlidit i en ålder av 81 år.

En sann medmänniska, Alva Asai, har lämnas oss och jordelivet.

Annons

Den 18 april 2018 samlades släktingar och vänner i Glimåkra kyrka för att ta ett sista farväl. Aprildagen visade upp sig från sin allra bästa sida. Solen lyste fram mellan lätta vita molntussar.

Vårdagen var precis som det kan anas att Alva velat ha den.

Om den glada flickan och fembarnsmamman Alva finns mycket att säga. Hon var bland mycket annat författare, framgångsrik kycklinguppfödare och tillsammans med sin älskade man Sueki drev hon en riksbekant framgångsrik kennel.

En bild av en stolt Alva uppvisande sina älskade schäfervalpar krypande i gräset på gårdsplanen framkallar ett varmt leende. Tillsammans med Alva där i gräset kunde understundom ses prominenta valpköpare från hela landet.

Under en lång rad år ringde telefonen i juni hemma på gården i Kvistalånga. Alvas glada stämma förkunnade att det nu var dags ta på sig kaptensmössan och mönstra på flytetyget i Helgeå.

I kretsen av vänner avåts lunch ombord på Denningarums flotte. Friden härskade i grönskan under träden längs den långsamt framflytande ån. Alva trivdes där bland vänner, det kunde vi alla se.

Vattnet fortsätter att strömma och sommarmolnen rör sig lätta över himlavalvet och visst är Alva för alltid med oss här på vår fortsatta resa.

Ronny Larsson Hanna Reitler Larsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons