Annons

Andersson ska pumpa in ny energi i MFF

Sport • Publicerad 14 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Klockan var 10.11 på måndagsförmiddagen när Malmö FF meddelade att huvudtränaren Magnus Pehrsson har gjort sitt i klubben efter bara 17 månader i tjänst.

Annons

MFF:s spel har varit långsamt, lättläst, och energilöst den senaste tiden. Därför kom tränarskiftet allt annat än oväntat.

[poll id="1131"]

Nu får Daniel Andersson bara tisdagens matchförberedande träning på tisdagen på sig inför mötet med Bajen på onsdag på Tele 2 arena.

Annons

Skulle Daniel Andersson göra succé som tränare och vända på den negativa trenden, så påstår ändå MFF-ledningen att han ska återgå till sysslan som sportchef.

Frågan är dock hur attraktiv tränarposten är i Malmö FF för de kandidater som kommer att tillfrågas. Nu har klubben sparkat två tränare på ett och ett halvt år. Dansken Allan Kuhn vann också SM-guld, men tvingades ta sitt pick och pack och lämna sin position.

Annons

Malmö FF är bara på tionde plats i allsvenskan med futtiga elva poäng på nio spelade matcher. Så nog kan man säga att det har gått riktigt knackigt för mästarna och den givna guldkandidaten.

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons