Annons

M vill förändra delegationsordning

Osby Lars-Erik Svensson (M) föreslår i en motion till kommunfullmäktige i Osby kommun att nu gällande delegationsordning gås igenom och förändras.
Osby • Publicerad 17 maj 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Förändringen bör syfta till att inte delegera beslut med ekonomiska konsekvenser, som inte är budgeterade, och sätta beloppsgränser på resterande delegationsbeslut, samt att införa en attestplan med beloppsgränser.

Bakgrunden är att det den 1 november 2017 tecknades ett hyresavtal av Osby kommun på delegation till en ökad kostnad av en miljon kronor per år. Den kostnaden fanns inte med i beslutad budget.

Annons

Vid tidpunkten när hyresavtalet tecknades fanns det information om att kommunens resultat för 2018 var på väg mot ett minusresultat. Hyresavtalet kostar kommunen en miljon kronor per år extra fram till och med 2026.

Ingen information om planerna på att hyra lokalen lämnades till ansvariga politiker eller kommunstyrelsen, enligt Lars-Erik Svensson.

Han anser att beslut om kostnadsökningar, som inte finns inom budget, över huvud taget inte ska kunna tas på delegation.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons