Annons

Demokrati tema för årets Sommarlov

Kultur och Nöje Det blir inspelning av SVT:s Sommarlov i Malmö i år också. Men på en ny plats – Beijers park i stället för Västra hamnen.
Publicerad 18 maj 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Snart äntligen dags för Sommarlov! Programledare är Angelika Prick, Malin Olsson och Alexander Hermansson. Foto: Mattias Ankrah
Snart äntligen dags för Sommarlov! Programledare är Angelika Prick, Malin Olsson och Alexander Hermansson. Foto: Mattias Ankrah

I år fyller SVT:s program Sommarlov 40 år. Varje sommar sedan 1978 har programmet sänts för sommarlovslediga barn. Malin Olsson kommer tillbaka som programledare i år och har Alexander Hermansson och Angelika Prick vid sin sida.

– Jag längtar efter att komma tillbaka till Sommarlov! Att få vara barnens sommarkompis är det finaste uppdraget man kan få och närmare ”rockstjärna” kommer man inte. Våra tittare är så hängivna – varje dag dyker det upp hundratals, ibland tusentals besökare på inspelningen. Det här är utan tvekan ett av de roligaste programmen man kan jobba med, säger Malin Olsson i ett pressmeddelande.

Annons

I år kommer Sommarlov att handla om demokrati och om barnens rätt att göra sin röst hörd. Vad innebär egentligen demokrati? Vad är det för skillnad när en bestämmer allt och när man bestämmer tillsammans? Och vad gör man när man tycker det blir orättvist?

– Temat demokrati känns superspännande! Vi kommer på ett lekfullt sätt att testa hur demokrati fungerar och ta reda på varför det är viktigt, säger Alexander Hermansson i ett pressmeddelande.

Som vanligt kommer Sommarlov också att handla om allt man kan göra på sommaren. det blir också tävlingar, gäster och sommarbus och på fredagar kommer kända artister på besök.

Bland tv-serierna som visas under Sommarlov i år finns Mysteriet på Barnkanalen, Bon, Den gåtfulla ön och Kluro. Och så ryktas det att populära Sommarskuggan kommer att dyka upp i princip varje dag.

I många år har Sommarlov sänts från Malmö och de senaste åren från Djuphavsbadet i Västra hamnen.

I år blir det dock en ny plats i Malmö – Beijers park i Kirseberg. Där kommer det att spelas in för att sändas dagen efter. Som vanligt är publik välkommen att besöka inspelningarna måndag till fredag 9.00 till 10.30.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons