Annons

Nu drar sommarens simskolor i gång

Osby Under måndagen drar sommarsimskolan för 2018 i gång i Lönsboda. Sommarsimskolan som är för barnen i sexårsåldern har blivit en viktig utbildning.
Osby • Publicerad 21 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Förr var det mer frivilligt med sommarsimskola och ansvaret för att barnen kom till simskolan låg på föräldrarna så är det inte längre i Lönsboda.

– I Lönsboda är detta förlagt på skoltid för att fånga upp alla, vilket är jättebra, säger badmästare Birgitta Svensson och fortsätter:

Annons

– I Osby kan vi inte göra likadant och ha det på skoltid, tyvärr.

Varför det?

– Samhället har blivit för stort, så där blir det lite mer som det var förr, säger Svensson.

I Osby kommer sommarsimskolan att förläggas de första tre veckorna på sommarlovet och det är upp till föräldrarna att komma till inskrivningen den fjärde juni och skriva in sina barn.

– Vissa fritidshem kommer att gå dit. Men vissa föräldrar vet jag har svårt att hinna vilket är tråkigt, men jag vet också att många hjälps åt och pusslar för att få det till att funka, säger hon.

Hur är trycket i Osby?

– Det är lika stort som för babysim i Lönsboda nästan. Men vi får inte tag i alla i Osby, tyvärr, säger hon.

I år har man kunnat söka bidrag för just den här utbildningen. En bidragssumma som fördelas beroende på antalet deltagande barn i rätt ålder, vilket är fem- och sexåringar.

– Exakt hur mycket pengar det är kan jag inte säga. Vi är inte jättemånga i vårt område om man jämför med Stockholm där det är fler barn och således får de mer pengar om de söker bidraget, säger Birgitta Svensson.

johnor
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons