Annons

Våldsamt vid NMR:s olagliga torgmöte

Hässleholm Nordiska motståndsrörelsen, NMR, genomförde under lördagen en manifestation på Stortorget. Men NMR hade inte sökt tillstånd och en av medlemmarna misstänks för att ha misshandlat en hässleholmare som befann sig på torget.
Hässleholm • Publicerad 21 maj 2018 • Uppdaterad 30 november 2021

Det var kring 13-tiden som medlemmar i nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen ställde sig med sina vita och gröna fanor på Stortorget.

Annons

I fallet slog han i huvudet och fick en bula. Ett vittne till händelsen larmade polisen som var snabbt på plats med fyra patruller.

Efter händelsen har han gjort ett öppet Facebookinlägg där han berättar om incidenten och även har lagt upp bilder på medlemmarna.

Annons

En man i 30-årsåldern är uppsatt som misstänkt för misshandeln och NMR misstänks även för brott mot ordningslagen. Lördagens manifestation var nämligen olaglig.

Han förklarar också att NMR normalt sett inte brukar söka tillstånd för sina manifestationer, trots att det strider mot lagen.

Louise Sillén Herzeghlouise.sillen-herzegh@nsk.se
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons