IFK förlorade med 0–5 i DM

Sport IFK Hässleholm är ute ur DM. Rosengård var numret för stort och vann överlägset med 5–0 på Österås i den fjärde DN-omgången.
Sport • Publicerad 12 juni 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Patrick Osiako (till vänster) gjorde come back efter sin skada när han byttes in i halvtid.

Rosengård, som spelar i den sydvästra division 2-serien, tog ledningen redan i den fjärde minuten genom Isak Redzic. Och inledningsvis var det mycket Rosengård, som var kvickare och mer bollskickligt än hemmalaget.

Men i mitten av första halvlek hade IFK en riktigt bra period. Kvitteringschanser saknades inte och för både IFK:s och matchens skull hade et 1–1-mål varit synnerligen välkommet.

– Vi skapar fyra hundraprocentiga målchanser. Det är ofattbart att vi inte sätter dit den. På de målchanser vi skapar måste vi göra två mål. Vi möter ett bra Rosengård och gör man inte mål på de chanser vi har vinner man inte mot så här bra lag, säger IFK-tränaren Daniel Nilsson.

Istället för 1–1 blev det 0–2 i den 38:e minuten och direkt i andra halvlek dödade Rosengård matchen med två snabba mål.

0–4 redan efter 49 minuter – och resten av andra halvlek blev en ostrukturerad och trist transportsträcka som präglades av mängder med byten i båda lagen.

IFK var aldrig nära att skapa någon spänning. Eller som Daniel Nilsson uttryckte det:

– Det blev inget Berlin här.

Han syftade givetvis på Sveriges mirakelvändning från 0–4 till 4–4 mot Tyskland.

0–5 kom i den 80:e minuten och fem insläppta mål på hemmaplan är under all kritik. IFK-tränaren var också mycket missnöjd med försvarsspelet.

– Det är i det kollektiva försvarsspelet det brister. Det är ofattbart att vi ger bort mål som vi gör, säger Nilsson.

Mittbacken Simon Henningsson har haft känning i en baksida och satt på läktaren, liksom lagkaptenen och mittbacken Linus Svensson, som fortfarande inte är aktuell för spel efter sin knäskada.

Patrick Osiako gjorde dock comeback i IFK efter skada. Han byttes in i paus och spelade en halvlek på det centrala mittfältet.

IFK:s lag: Alexander Nilsson, Joel Andersson (45) – Isak Olsson – Egzon Ademi (73) – Danny Gunnarsson, Philip Ranmo (66) – Gustaf Lindroth – Philip Bengtsson – Mohammed Hamdan (57), Mike Andrew – Tommy Filipovic (66). Bänken: Patrick Osiako (45), Fabian Welander (57), Waed Shaif (66), Muhamed Resulovic (66), Isak Orajärvi (73).