Annons

Tyska landslaget nästa

Sport 13-åriga FCH-talangen Mathilde Janzen uttagen till U15-läger.
Sport • Publicerad 13 juni 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Mathilde Janzen.
Mathilde Janzen.

I slutet av juni ska familjen Janzen på semester, två veckor i Italien. Men i torsdags fick Mathilde reda på att hon kommer att tvingas avbryta semesterresan i förtid.

Annons

Det känns okej att avbryta semesterresan för ett landslagsläger?

Mathilde bor i Hässleholm och spelar fotboll i FCH. Hon har tysk pappa och svensk mamma.

Till lägret är 50 spelare kallade. 43 är födda 2004, endast sju är födda 2005. Och en av 05:orna är Mathilde Janzen från FC Hessleholm.

Vad är det som är så roligt med fotboll?

Annons

Tittar du mycket på fotboll också?

Vilken position spelar du på?

Det är tydligt att Mathilde har en enorm passion för fotboll. På uppfarten står två mål som hon ofta rullar bort till den där gräsplätten vid Nyckelvägen.

Annons

Till hösten börjar hon i sjuan på Västerskolans MFF-akademi. Vad som händer efter högstadiet återstår att se, men det låter inte osannolikt att hon lämnar Hässleholm. Redan i höstas tränade hon med Olympique Lyons akademi och den franska toppklubbens representanter var imponerade av FCH-talangen.

Vilka är dina favoritklubbar?

Vad har du för målsättning?

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons