Annons

Ingen kritik mot vårdgivare

Hässleholm Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har granskat vården av en patient vid en vårdgivare i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 15 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har granskat vården av en patient vid en vårdgivare i Hässleholm. Det efter en inkommen anmälan. Ivo finner ingen anledning till kritik mot vårdgivaren och avslutar därmed ärendet.

Av anmälan framkommer att patienten stelopererats i sin fot på grund av ledgångsreumatism som han haft sen tre års ålder. Ett år efter operationen upptäcktes att en annan led i samma fot behövde opereras. IVO bedömer att vården relaterat till foten på Hässleholms sjukhus uppfyller kraven på en sakkunnig och omsorgsfull vård.

Annons

Vården vid Hässleholms sjukhus utfördes då väntetiden på SUS i Lund var för lång i förhållande till vårdgarantin. Den operation som utfördesvar beställd efter utredning på SUS och resultatet var tillfredställande. IVO firmer inga skäl att klandra de bedömningar och åtgärder som vidtagits på Hässleholms sjukhus avseende patientens besvär.

Patientens grundsjukdom innebär att många leder har förändringar. Den led i foten som opererades var den som gav symtom vid undersökningstillfällena, och som svarade bra på försök vid test med lokal injektion.

Det fanns förändringar även i en annan led, men den visade inga symtom vid aktuella undersökningstillfällen. Patientens grundsjukdom och utvecklingen av den har senare gett symtom även i denna led och operation för symtomlindring planeras. IVO finner inga skäl att klandra de bedömningar och åtgärder som vidtagits på SUS i Lund avseende patientens fotbesvär.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons