Dansk seger i VM-premiären

Sport • Publicerad 16 juni 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Segermålet kom i början av andra halvlek efter en snabb omställning. Storstjärnan Christian Eriksen hittade Yussuf Poulsen som placerade in 1-0 bakom Perus målvakt Pedro Gallese. Den stora hjälten i Danmark var målvakten Kasper Schmeichel som radade upp klassräddningar. I slutet av matchen bytte Peru in anfallsstjärnan Paolo Guerrero, men Danmark höll undan.

Perus bästa chans kom i slutet av första halvlek när Christian Cueva blev upphakad av Yussuf Poulsen inne i straffområdet och domaren dömde straff. Cueva tog själv hand om straffen, men sköt högt över.

Efter första omgången i gruppen har Frankrike och Danmark tre poäng. Danmark, som nu har spelat 16 matcher i rad utan förlust, möter Australien i nästa match.