Annons

HIF utan Rexhepi på Räppevallen

Sport • Publicerad 16 juni 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Dan Olofsson. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Dan Olofsson. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Tidigare i veckan besegrade Hässleholms IF GIF Nike efter förlängning och tog sig till DM-kvartsfinal.

– Vi har lite tur i den matchen med kvitteringen i 89:e minuten. Men alltid skönare att ha med sig en seger till fortsättningen, säger HIF-tränaren Dan Olofsson.

Annons

Fortsättningen blir redan idag när det är dags för laget att åka till Räppevallen för att möta Räppe GoIF.

– Snabba puckar mellan matcherna. Det gäller att hålla sig vaken, säger Dan Olofsson och skrattar.

Matchen mot Räppe tror tränaren blir en tuff och tät tillställning. En nyckel för HIF menar han blir att prestera ett tätt försvarsspel och att ligga kompakt.

– Jag tror att det blir en tuff match. Räppe är ett lag som vill spela fotboll, vi måste spela stenhårt i försvaret, vara noggranna och inte tulla på något, säger han och tillägger att kontringarna blir viktiga:

– Sen när vi vinner bollen och de är lite utspridda kommer det att finnas ytor för oss att såra dem på.

Sedan tidigare saknar HIF skadade Bekim Olsson och Sebastian Carrblad. Dessutom har Kristian Brymora lämnat klubben och Eric Svensson missar troligtvis matchen på grund av en vadskada.

Ett annat kännbart avbräck för HIF blir avsaknaden av avstängde Burim Rexhepi.

– Kan vara läge för någon annan som inte startat så mycket att kliva fram. Som det ser ut nu kan det blir Haris (Crnalic) som forward och Niazi Smail på kanten. Men Tim Ströbeck nosar också på en plats. Vi får utvärdera fredagsträningen, säger Dan Olofsson avslutningsvis.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons