Annons

Ökad effektivitet ska leda till seger

Sport • Publicerad 16 juni 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
IFK-tränaren Daniel Nilsson säger att laget lagt DM-förlusten bakom sig.			     FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
IFK-tränaren Daniel Nilsson säger att laget lagt DM-förlusten bakom sig. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Fem mål i baken, inget framåt och respass ur DM. Få saker kan kategoriseras som positiva efter IFK Hässleholms förlustmatch mot Rosengård i veckan.

– Men vi hade en bra träning igår (läs torsdag) och lade DM-matchen bakom oss rätt snabbt. Första halvlek mot Rosengård gör vi ändå rätt bra, men vi måste sätta våra chanser i boxen. Det jobbade vi med på träningen och både Filipovic och Ranmo var heta i avsluten, säger IFK-tränaren Daniel Nilsson.

Annons

På Österås ställs idag IFK mot Asarum som inför matchen parkerar två poäng bakom hemmalaget.

Asarum hade en tuff start på säsongen men kommer från två raka vinster med sammanlagt sju gjorda mål. Motståndets anfallsvilja oroar dock inte Daniel Nilsson särskilt mycket.

– Vi är trygga i vårt försvarsspel och har bara släppt in ett mål i hemmamatcherna i serien. Försvarsspelet har vi satt och det ska vi fortsätta med.

För egen del hoppas han att IFK ska vara det bollförande laget och med snabba omställningar och ett varierat anfallsspel kunna såra Asarum.

– I sista tredjedelen måste vi se till att fylla på med spelare så att vi får bra avslutslägen, säger han.

I den senaste seriematchen mot Sölvesborg, som slutade 1-1, saknades flera spelare på grund av sjukdom, men enligt Daniel Nilsson är nu de flesta tillbaka. Däremot har Carl Lundahl Persson varit sjuk under veckan och är inte tillgänglig. Dessutom saknades Simon Henningsson i matchen mot Rosengård.

– Simon har tränat för fullt hela veckan. Om ingenting inträffar på träningen är han tillgänglig på lördag, säger Daniel Nilsson.

Tillbaka i truppen är även Alexander Nilsson, Adam Larsson och Patrick Osiako. Den sistnämnde spelade en halvlek mot Rosengård och Daniel Nilsson öppnar för spel även mot Asarum.

– Det återstår lite att värdera hur många minuter han har i kroppen. Vi får se om han startar eller kommer in, säger han.

Saknas fortfarande gör dock lagkaptenen Linus Svensson.

Annons

Fyra veckor har hunnit gå sedan han skadade sitt knä och prognosen då var fyra-sex veckor.

– Vi får se när han blir tillgänglig för oss, om det funkar nästa vecka eller om det dröjer ytterligare ett par veckor. Men det känns som att det är lite kvar, säger Daniel Nilsson.

Saknar ni honom?

– Simon har kommit in och varit bra. Men klart att han (Linus Svensson) tillför mycket med sina ledaregenskaper och resoluta spel i backlinjen.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons