Annons

Vill ta vid där de slutade

Sport • Publicerad 16 juni 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter sju spelade omgångar har Vittsjö GIK bärgat sju poäng och ligger på plats nio i tabellen. Söndagens besökare på Vittsjö IP är Hammarby IF, vilka i sin tur har sex poäng och ligger på elfte plats.

Samtidigt har Vittsjö inte fler än tre poäng upp till fjärdeplatsen.

Annons

Jämnt, var ordet.

– Det är verkligen en tajt tabell, konstaterar Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.

Två veckor har hunnit gå sedan Vittsjö senast var i farten i Damallsvenskan. Då stod Växjö för motståndet och Vittsjö lyckades efter en fin match besegra motståndet med 3-0 efter bland annat två mål av Linda Sällström.

– Och nu gäller det att göra samma insats mot Hammarby och komma upp i samma prestation som mot Växjö. Vi behöver ha samma intensitet i försvarsspelet och samma lugn i anfallsspelet, säger Thomas Mårtensson.

Under uppehållet har fem av Vittsjös spelare (Linda Sällström, Finland, Michelle de Jongh, Sveriges u23-landslag, Hannah Wilkinson, Nya Zeeland, Shannon Lynn, Skottland, och Osinachi Ohale, Nigeria) varit iväg på landslagsuppdrag.

Linda Sällström spelade två tuffa matcher med sitt Finland och Hannah Wilkinson reste över hela jordklotet för att representera Nya Zeeland, men tränare Mårtensson berättar att spelarna kommit tillbaka utan något större slitage.

– Jämfört med lag som Rosengård och Linköping har vi ändå förhållandevis många spelare kvar hemma. Vi har varit 13-14 stycken i all fall, säger han.

Den första matchfria veckan ägnades åt hård träning för att behålla fysiken. Under andra veckan har laget däremot kunnat ägna åt att slipa på spelmässiga detaljer. Mot Hammarby förväntar sig Mårtensson att Vittsjö ska få utrymme att vända spelet snabbt och kvickt hitta in i kontringsfasen.

– Skulle de falla tillbaka har vi jobbat hårt på att komma runt på kanterna för att lösa upp det, säger han.

På spelarfronten saknas fortfarande målvakten Chandra Bednar på grund av sin knäskada.

Annons

Mot Växjö saknades även Emmi Alanen som hindrades av en vadskada. Alanen har varit i träning under veckan, men det är fortfarande oklart om hon kan medverka i matchen.

– Blomqvist (Niclas, fystränare) får kolla så får vi se hur vi gör. I övrigt är hela truppen tillgänglig, säger Mårtensson som avslutningsvis är optimistisk inför drabbningen mot Hammarby:

– Solen skiner och gräsmattan ser fantastisk ut.

Den har till och med hunnit få lite regn sedan senaste matchen.

– Ja, jag tror aldrig den har varit bättre.

bild 1/2
Emmi Alanen är borta.
Vittsjötränaren Thomas Mårtensson vill se ett disciplinerat försvarsspel och inte bjuda på några ytor.  foto: Jörgen Johansson/arkiv
Emmi Alanen är borta.
Vittsjötränaren Thomas Mårtensson vill se ett disciplinerat försvarsspel och inte bjuda på några ytor.  foto: Jörgen Johansson/arkiv
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons